Ismerje meg

Fizioterápiás szolgáltatásaimat

Módszerek

Fizioterápiás szolgáltatásaim

Ismerkedjen meg azokkal a módszerekkel, technikákkal, melyekkel segítségére lehetek mozgásszervi panaszai esetén!

Best-support-icon@2x.png

Egyéni gyógytorna

Az egyéni gyógytorna olyan terápiás módszer, amelyet mindig személyre szabottan alkalmaznak. Célja, az izmok erősítése, az ízületek mozgásterjedelmének növelése, valamint a fájdalom csökkentése.
Az általános gyógytorna gyakorlatok mellett, esetenként szükség lehet speciális módszerek alkalmazására, mint például a McKenzie terápia vagy a szegmentális stabilizáció.

Best-support-icon@2x.png

Konditermi órák

A sportsérülések, műtétek után lehetőséget nyújtok arra, hogy a rehabilitáció utolsó fázisaként edzőteremben, gépek segítségével erősítsük tovább az izomzatot, javítsuk az állóképességet, erőnlétet, megkönnyítve ezzel a mindennapi életbe, a munkába vagy akár a sportba való visszatérést.

Best-support-icon@2x.png

Trigger- és tenderpont terápia

Manuális terápiás módszer, mely segít megszüntetni vagy csökkenteni a krónikus izom- vagy ízületi fájdalmakat. A kezelés során a terapeuta nyomást gyakorol az izom- vagy kötőszöveti triggerpontokra (fájdalmas pontok) és a tenderpontokra (érzékeny területek) a fájdalom enyhítése és az izmok relaxációja érdekében.

Best-support-icon@2x.png

McKenzie terápia

Speciális terápiás módszer, mellyel az esetek nagy részében hatékonyan kezelhetőek a nyaki-, háti-,  vagy ágyéki porckorong kitüremkedések. Az időben megkezdett gyógytornával gyakran elkerülhető a folyamat romlása, vagyis a porckorong sérvesedése és így sok esetben a műtét is.

Best-support-icon@2x.png

Passzív kimozgatás

Ez a technika speciális mozgatásokat alkalmaz anélkül, hogy a páciens aktívan részt venne a mozgásban. A gyógytornász finom, precíz mozdulatokkal irányítja az ízületek mozgásait, mellyel csökkenthetők egy tartósan ágyhoz kötött időszak szervezetre gyakorolt káros hatásai.

Best-support-icon@2x.png

Kinesiotape felhelyezés

A kinesiotape vagy kineziológiai tapasz egy speciális anyag, melyet a bőrre ragasztva alkalmaznak mozgásszervi problémák esetén, vagy a sportteljesítmény javítása céljából. A gyógytornában általában kiegészítő terápiaként használjuk.

Amit tudni érdemes

Hogyan készüljön az első személyes konzultációra?

Itt találhat néhány hasznos tippet arra, hogyan készüljön fel a velem való találkozásra. Ezek a gyakorlati tanácsok segíthetnek, hogy hatékonyan kihasználjuk a rendelkezésünkre álló időt és a problémára fókuszálhassunk.

brain-1.png

Ruházat

Kényelmes ruházatot viseljen, amiben tud mozogni! Problémától függően, a vizsgálat során előfordulhat, hogy fehérneműig le kell vetkőznie.

brain-2.png

Eszközök

A konzultáció, vizsgálat során nincs szükség eszközökre. Amikre a későbbiek során szüksége lesz a gyógytornához, azt az állapotfelmérés után megbeszéljük.

brain-3.png

Vizsgálati eredmények

Amennyiben a szóban forgó panaszával kapcsolatban járt már orvosnál, esetleg készült róla röntgen, ultrahang, MRI vagy CT felvétel, kérem készítse elő!

brain-4.png

Költségek

Szolgáltatásaim magánfinanszírozásúak, nem része a TB által támogatott egészségügyi ellátásnak. Fizetésre készpénzzel, valamint átutalással van lehetőség.

Online-support-Video@2x.jpg

Fontosnak tartja a megelőzést?

Próbálja ki online videótáramat!